Güzeldere Şelalesinin yolları ne zaman asfaltlanacak?

25.08.2017 tarihinde “Güzeldere Şelalesi ve Gölyaka Belediye Başkanına Teşekkür!” başlıklı bir yazı yazmıştım.

Yazdığım o yazıyı tekrar aşağıya aldım. “Güzeldere Şelalesi şu anki haliyle çok güzel olmuş! Yazımın başında peşinen Gölyaka Belediye başkanımız Bekir Akbulut’u tebrik ediyorum. Güzeldere Şelalesine veya bulunduğu alana yıllardan beri gideriz. Şelalenin kendisi güzel ve başlı başına bir değer zaten. Onu bir tarafa koyalım. Şelale, Allah’ın o bölgeye bahşettiği bir güzellik.

Güzel olan, Güzeldere Şelalesine ayrıca bir güzellik katmak. İşte bunu da Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, başkan seçildiği günden beri bu iş için çok uğraştı, çalıştı, kafa yordu ve nihayet başardı. Ne yaptı Başkan? Önce tuvalet ve lavobaları yaptırdı. Sonra mescit, çocuk bakım odası, restoran, soğukhava deposu, et kesim yeri ve idare binası.

Daha sonra 3 adet bungalov tipi ev. Yeşil alana çeşmeler, kamelyalar, masa ve oturaklar yaptırdı. Gelen araçlar için açık otopark, yürüyüş yolları vb. Hepsi bu kadar. Araçların ve vatandaşların Şelale alanına girmesini ücretli yapmış. Ücret konusu vatandaşın canını biraz acıtıyor ama vatandaş sonunda şunu söyleyebiliyor. Evet ücret alınıyor ama gereği de yapılmış!

Geçtiğimiz haftalarda üst üste birkaç sefer Güzeldere Şelalesine gittim. Piknik alanı yapılan alan iğne atsan yere düşmez misali kalabalık. Benim gittiğim saatte gördüğüm en az 200 araç vardı. Benden önce gelen giden veya benden sonra gelip gidecek olanları da hesap ettiğimizde en az üç-dörtyüz araç Güzeldere şelalesine girmiş çıkmış diyebilirim.

Çocuklarıyla top oynayan anne babalar, piknik yapan aileler, şelaleye inip çıkanlar, mısır satanlar, restoranda yemek yiyen aileler… Hangisini sayayım. Ortam ve ortalık temiz. Çöp kutuları konulmuş, pikniğini yapan herkes bulunduğu yeri temizliyor. Çevre temizlik kültürü oluşmuş. Alanın emniyeti de sağlanmış.  Nem yok, hava serin. Herkes halinden memnun.

Bundan sonra orada ne olur? Birkaç tane daha masa, oturak ilavesi yapılır. İlave bungolov tipi evler yapılır. İhtiyaç duyulan şey ne ise o yapılır. Yani gerek değişik illerden, gerekse yurt dışından kim gelirse gelsin gönlünüzün rahat, mahcup olmayacağınız bir ortam sağlanmış. Olursa bu kadar olur.

Gölyaka belediye başkanını, ekip arkadaşlarını ve orada görev yapan tüm personeli canı gönülden tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.”  

Gölyaka belediye başkanı Bekir Akbulut yapacağını yapmış. Güzeldere güzel olmuş. Bundan sonra sadece yolların genişletilmesi ve asfaltlanması işi kalmış. Güzeldere Şelalesine Gölyaka tarafından, yani Hamamüstü köyü tarafından gitmek isterseniz yol asfalt ama asfalt artık eskimiş. O yol artık yetersiz ve genişletilmesi gerekiyor.

Güzeldere Şelalesine Düzce şehir merkezi tarafından, yani “Toptepe” tarafından gitmek isterseniz, yol bildiğiniz köy yolu ve o yol da genişletilmeli. Güzeldere Şelale bölgesinin daha güzel olması ve şenlenmesi için yollarının da güzelleştirilmesi gerekiyor. Bu çalışmalar kısa vadede bitirilip netice alınabilecek çalışmalardır. Reklamı da kısa sürede yapılıp herkesin duyabileceği çalışmalardandır. Güzeldere Şelale alanına Türkiye ve Dünyanın her tarafından insan gelmektedir. Şelale bölgesine, sayıları belki de yüz bin araçtan fazla araç uğramaktadır. Bu çalışmayla ilgilenen kim olursa olsun manevi olarak kısa sürede abat olur. Çünkü Güzeldere Şelale alanına gündüz gelen vatandaşlar aynı yoldan gece dönerken korku yaşamaktadırlar!

Güzeldere Şelalesi piknik alanı Düzce’nin Türkiye’ye ve dünyaya açılan yüzüdür. Her yaz dönemi bir öncekine göre çok daha kalabalık olmaktadır. Yolların daha güvenli, daha geniş ve bir an önce asfaltlanması hem Gölyaka ilçesinin, hem de ilimizin menfaatinedir diye düşünüyorum.

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.