Seçim sonuçlarında çok güzel mesajlar var!

Hepimizin bildiği gibi 31 Mart 2019 tarihinde Türkiye’de Mahalli seçimler yapıldı. Yapılan bu seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl, ilçe, belde Belediye başkanlığı, İl genel meclis üyeliği, Belediye meclis üyeliği, Mahalle ve köy Muhtarlıları ile ihtiyar heyeti seçimleri yapıldı. Kazanan oldu, kaybeden oldu. Seçilenlere başarılar diliyorum. Yapılan bu seçimlerden çıkarmamız gereken çok dersler, ibret alınması ve üzerinde düşünülmesi gereken konular var. Dikkatimi çektiği için aşağıya aldığım birkaç konu oldu. Hep beraber okuyalım.

Muhtar seçildi ama mazbatasını alamadan vefat etti!

Kırklareli'nin Karadere köyünde pazar günü yapılan yerel seçimlerde muhtarlığı kazanan 53 yaşındaki Ahmet Özen, henüz mazbatasını almadan geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. İlk kez muhtarlığı kazanan Özen, sevincini ailesi, akrabaları ve köylülerle paylaştı. Mazbatasını alıp görevine başlamak için çalışmalar yapan Özen evine dinlenmeye gitti. Evinde aniden rahatsızlanan Özen kalp krizinden hayatını kaybetti. Ahmet Özen, gözyaşları arasında toprağa verildi!

Aday olmadığı halde muhtar seçildi!

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Aşağı Yoncaağaç köyünde 3 dönem muhtarlık yaptıktan sonra aday olmayan İhsan Pektaş (52), seçim sonucu açılan sandıktan 116 oyla birinci çıktı! Seçmenlerin el yazısıyla kağıtlara ismini yazarak seçtiği Pektaş, "Aday olmamıştım ama sandıktan birinci çıktım, göreve sırtımı dönemem" dedi. "Ben 3 dönemdir köyde muhtarlık yaptım. Bu dönem dinlenmek istediğim için aday olmayacağımı söyledim. Köylüler yoğun olarak aday olmamı istediler ama ben adaylık düşünmediğimi söyledim. Seçim sonuçları açıklandığında sandıktan birinci çıktığımı söylediler. Bende çok şaşırdım, herkes adımı kağıtlara yazıp beni seçti. Bu nedenle muhtarlık görevine devam edeceğim. Köylümün bana güvenini boşa çıkarmamak için muhtarlık görevini şimdi daha büyük bir azimle sürdüreceğim" dedi.

Sekreter olarak girdiği belediyeye başkan oldu!

Bilecik ilinin 11 bin nüfuslu Pazaryeri ilçesi belediyesinde özel kalem müdürü olarak görev yapmaktayken görev yeri değiştirilen 41 yaşındaki Zekiye Tekin bu duruma tepki gösterdi. Zekiye Tekin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri için AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptı. Ancak aday gösterilmeyen Tekin, bağımsız aday olmaya karar verdi. Yapılan mahalli seçimlere bağımsız belediye başkan adayı olarak katıldı ve seçimlerde aynı ilçeye belediye başkanı seçildi!

Bağımsız aday Kırklareli’ne Başkan seçildi!

Mehmet Siyam Kesimoğlu, 7 Mart 1960'ta Kırklareli Vize'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Turizm Bakanlığı Bakan Müşaviri olarak görev yaptı. Özel Sektörde Genel Koordinatörlük yaptı. Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı, Mülkiyeliler Birliği Vakfı Başkanı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Vakfı 2. Başkanı, Kırklareli Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı olarak görev üstlendi. 22. Dönemde CHP Kırklareli Milletvekili olarak seçildi. 22. Dönemde Türkiye Estonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu Kırklareli Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyince, 12 Şubat 2019'da partisinden istifa etti ve bağımsız olarak girdiği belediye başkanlığı seçimini kazandı!

TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli’ye Belediye Başkanı oldu!

“Komünist Başkan” olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli iline belediye başkanı oldu. Maçoğlu, bir gazetecinin TKP'nin Türkiye'de ilk defa bir ilin belediye başkanlığını kazandığını hatırlatması üzerine "Dersim çok ilklere sahne oldu. Dersim, aydın, bilime inanan, geriyi değil ileriyi örgütleyen şehirdir. Bunun için daha çok ilk olacak diye düşünüyorum." dedi. Bingöl Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olan Maçoğlu, sağlık memuru olarak görev yaptı. Maçoğlu, 2014 yılındaki yerel seçimlerde TKP’den Ovacık Belediye Başkanı seçildi. Kamuoyunda “Komünist Başkan” olarak bilinen Maçoğlu, ilçedeki arazilere nohut, fasulye ve patates ektirmiş, elde edilen geliri dar gelirli aileler ve öğrencilere burs olarak dağıtmıştı.

***

Sevilmek, samimiyet, teslimiyet ve güvenilir olmak ne kadar güzel bir şey! Özellikle yerel seçimlerde vatandaş senin erkek mi kadın mı, sağcı mı solcu mu, partili mi partisiz mi olduğuna bakmıyor. Vatandaş ben bu dönem dinlenmek istiyorum, muhtar adayı olmak istemiyorum diyor muhtarlığa aday olmuyor, ama aynı köyden 4 kişi muhtar adayı olarak çıktığı halde vatandaş aday bile olmayan eski muhtarı sandıktan muhtar olarak çıkarabiliyor. Partileri belediye başkanlığına aday bile göstermiyor ama aynı kişiler bağımsız aday olarak ortaya çıkıyor ve bağımsız belediye başkanı olarak seçilebiliyorlar. Eğer ömrün yoksa, nasibin yoksa Muhtar olsan ne olur, belediye başkanı olsan ne olur. Nasip değilse olmaz kardeşim. Seçilip de mazbatayı bile alamadan vefat eden Muhtar Ahmet Özen’ni duymadınız mı, Allah kendisine rahmet etsin.

Onun için Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. Boşu boşuna insanların birbirlerini üzmesine ve çeşitli ayak oyunları yapmasına gerek yok! 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde hak ederek seçilmiş olanlara Allah hayırlı görevler nasip etsin. Seçilemeyenlere ise canı gönülden “vardır bu işte de bir hayır” demeyi nasip etsin. “Nasipse, gelir Hint’ten Yemen’den. Nasip değilse ne gelir elden!” İbret almak lazım!

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.