Arapçiftliği “Aile Sağlığı (ASM) ve 112 Acil İstasyonu” hizmete açıldı!

Arapçiftliği mahallesinde yapımına başlanan ve 22.02.2019 (Cuma) günü temeli atılan “T.C. Sağlık Bakanlığı Düzce Merkez 11 no’lu Aile Sağlığı Merkezi ve Merkez 9 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” 15.11.2019 tarihinde (Bu gün) hizmete açıldı.

Bugün hizmet vermeye başlayacak olan “11 no’lu Aile Sağlığı Merkezi ve 9 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun” yapımına resmi olarak 21.01.2019 tarihinde başlanmıştı. Yapımı biten binada şimdilik 2 hekimli olarak Arapçiftliği, Çamköy, Sancaklar, Sarayyeri ve Akınlar mahallelerine hizmet verilmeye başlanacak. Düzce İl Özel idaresi bütçesinden yapılan ve kısa sürede inşaatı bitirilen bina 3492 metre kare arsa üzerine yapıldı.

Arapçiftliği mahallesinde yapılan bu bina yaklaşık olarak 2.5 milyon değerinde bir yatırım. 740 metrekare kapalı alanı olan binada ihtiyaç halinde 6 tane aile hekimi hizmet verebilecek. 7/24 olarak 112 Acil istasyonu şeklinde hizmet verebilecek olan bu sağlık tesisi bugün hizmet vermeye başlayacak.

Hizmet vermeye başlayacak olan “11 no’lu Aile Sağlığı Merkezi ve 9 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” sayesinde Düzce Devlet Hastanesinin yükü biraz daha hafiflemiş olacak. Doktorlar vatandaşın ayağına gelmiş olacak. Bu hizmet daha çok Arapçiftliği, Çamköy, Sancaklar, Sarayyeri ve Akınlar mahallelerinde bulunan vatandaşlara hizmet verecektir. Bölge halkına hayırlı olsun.

Arapçiftliği Mahallesi Muhtarı Muammer Ceylan sağlık hizmetinin bu bölgeye gelmesi için yaklaşık dört yıldan beri valilik, belediye, tarım il müdürlüğü, tapu, kadastro, sağlık vb. resmi kurumlarla olan işlemleri takip ettiğini bizzat biliyorum. Düzce valiliği, sağlık il müdürlüğü ve siyasilerin işi sıkı tutmaları sonucunda Arapçiftliği “11 no’lu Aile Sağlığı Merkezi ve 9 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak. İlimiz valisi Sayın Zülkif Dağlı başta olmak üzere siyasilerimizi, İl Sağlık Müdürümüz ve çalışanlarını, Arapçiftliği Muhtarı Sayın Muammer Ceylan’ı, ekibini ve bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Arapçiftliği mahallesinde hizmete açılan “11 no’lu Aile Sağlığı Merkezi ve 9 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” binasının yapıldığı alan zaten gelişmekte olan bir bölgeydi. Hizmete başlayan sağlık merkezi sayesinde bu bölgeye gelen giden insan sayısında ayrıca artış olacağı herkesin malumudur. Bu nedenle beş mahalle insanının sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için Düzce Belediyesi toplu taşıma araçlarının hizmet verdiği bu bölgede otobüs güzergahında değişikliğe gidilmesi kaçınılmaz gibi görünüyor! Düzce Belediyesinin bu konuda vatandaşlara daha rahat bir ulaşım sağlanabilme konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz!

“T.C. Sağlık Bakanlığı Düzce Merkez 11 no’lu Aile Sağlığı Merkezi ve Merkez 9 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” Arapçiftliği Mahallesine, bölgeye, ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.12.2020
23:23

Başta muhtarımız Sn.Muammer Ceylan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%77,78
Hüseyin Ören


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.