EDS’ler ve radar uygulaması!

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında Düzce'nin çeşitli noktalarına konulan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) 01.12.2019 tarihinde Düzce'de faaliyete geçmişti. Şehrin hem içinde hem de karayollarında birçok noktada faaliyet gösteren EDS’ler kameralarla da takip ediliyor. EDS, kentin 21 noktasında hız ve park ihlali, 6 noktasında da kırmızı ışık ihlali denetimi yapıyor.

EDS kameralarının bulunduğu noktalar;

Kırmızı Işık Kameraları: Yığılca Kavşağı, Karaca Kavşağı, Olimpiyat Kavşağı, Metek Kavşağı, Cedidiye Kavşağı.

Park Yasağı Kameraları: Celal Kasapoğlu Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Necip Güney Sokak, Orta Çarşı (Kızılay Meydanı), Bolu Caddesi Adil Seven Caddesi Önü, Cedidiye Işıklı Kavşağı, İstanbul Caddesi İş Bankası Önü, İstanbul Caddesi Ankara Pastanesi Önü, İstanbul Caddesi Yapı Kredi Bankası Önü.

Sabit Radar Kameraları: Şen Sokak Kavşağı (Valilik Arkası), Aydınpınar Caddesi (Emniyet Sokak Girişi), Ela Bahriye Oral Bulvarı (Ağa Mahallesi Girişi)

Hız Koridoru Kameraları: D-655 Akçakoca - Düzce Karayolu Aykut Petrol - Osmanca Trafosu Arası, Kuzey Çevre Yolu Yığılca Çıkışı - Kalıcı Konutlar Çıkışı Arası, Kalıcı Konutlar Yolu (Metek Işıklı Kavşağı Kazukoğlu Kavşağı Arası), Eski Bolu Caddesi (Fisko Kavşağı-Adliye Arası), Hürriyet Bulvarı (Memursen Konutları Yolu), Mergiç Yolu (Eski İstanbul Caddesi), D-100 Karayolu (Soğancı Kavşağı İle Kervan Arası), D-100 Karayolu (Oto Aygaz Kavşağı Olimpiyat Kavşağı Arası)

***

Melen Park’a gidilen yolda (Eski İstanbul Caddesinde) iki EDS arasında ayrıca gezici radar uygulamasının yapıldığı söyleniyor. Bu doğru mu?

EDS'de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar;

*Kırmızı ışıkta dururken yol üzerindeki ''beyaz bantı'' geçmemeye ve emniyet şeritlerine girmemeye özen gösterin. Aksi takdirde ceza yazılır.

*Işıklar yeşilden sarıya döndüğü anda geçerim diyerek hızlanmayın. Çünkü EDS kameraları 0.50 saniye dahi geçse hemen ceza kesiyorlar.

*Mecbur kaldığınız hallerde emniyet şeridine girerek bekleme yaparken mutlaka dörtlü sinyallerinizi yakınız. Aracınızın önüne ve arkasına üçgen reflektör yerleştirin. Bu şekildeki duraklamalarda ceza kesilmiyor.

*Işıklar aralıklı olarak yeşil yanıp sönüyorsa hızınızı azaltın.

Herhangi bir nedenden dolayı yanlış bir ceza adresinize gelirse vakit kaybetmeden Trafik Mahkemesi'ne başvuruda bulunup cezanın ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

***

Işıklar yeşilden sarıya döndüğü anda aracın ön tarafı yeşilde geçmiş oluyor, sarı yanar yanmaz ise hemen arkasından kırmızı yanıyor ve vatandaşta yeşilde mi geçtim, kırmızıda mı geçtim tereddütü oluşuyor. Bu tereddütü ortadan kaldırmak için sarı ikaz lambasının süresi biraz daha uzun olsa daha doğru olmaz mı?

Veya araç ışıklara yaklaştığında tam geçeceği an kırmızı yanıyor ve araç ani fren yapsa kazaya neden olacak ve bu durumda vatandaşın yapabileceği hiçbir şey yok. Çünkü yeşilde geçeceğimi bilerek gittim ama kırmızıda geçmek durumunda kaldım diyor. Bu durumda oradaki trafik ışığı kalan süreyi gösteren ışık olsa daha doğru olmaz mı? Bu işin sorumlusu kim veya bu işin bir standardı yok mu? Hoşçakalın. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.