Korona virüsten İMF’ye!

“Dünyanın çok önemli üniversitelerinden birisi olan North Carolina Üniversitesinin laboratuarında 2015 yılında bir virüs tasarlanabilir mi diye bir soru soruyorlar? Oradan da gelen cevap, evet tasarlanabilir diyorlar. Çalışmalar hemen başlıyor. Bu çalışmaya Bill Gates ile George Soros finansal destek veriyor. Tesadüf bu ya, bu ekip Çin’in Wuhan kentinde Biyoloji Enstitüsüyle birlikte ortak çalışmaya başlıyorlar. Araştırma başladıktan sonra işin içine Pentagon dahil oluyor. Pentagon, virüsün etkili olmasından sonra nasıl bir dünya olabilir diye soruyor? Cevap: Virüs önce Çin’den başlarsa bütün Avrupa’da yayılır, daha sonra ABD’de ve bütün dünyada etkili olduktan sonra dünyadaki ekonomi dibe vurur. Birçok zengin için de fırsat ortaya çıkar deniyor. Tesadüf bu ya Pentagon’un raporlarında 2018, 2019 yıllarında dünyada terör riski var, fakat 2020 yılı için de terör değil virüs riski var diyor. Ne tesadüf ki virüs 2019 yılının Aralık ayında başlıyor, 2020’nin Ocak ayında bütün dünya bunu resmen duyuyor.  Sonra Avrupa’ya, oradan da ABD’ye yayılıyor. Yukarıda yazılı olanlar bütün Amerikan medyasında da yazılmaya başlandı. Günlerdir, aylardır konuştuğumuz konu virüs konusu…

2016 yılında ABD Başkanı olarak seçilen Trump, 2013 yılında daha başkan değilken söylediği bir söz var: Çin ile biz aynı ittifakta yer alamayız. Bizim onu bitirmemiz lazım. Trump daha seçilmeden önce Florida’da yaptığı konuşmada; Amerikalı’lara, Washington’a gideceğiz, aileleri gömeceğiz, bu seçimi biz alacağız, Amerikan halkı egemenliğini geri alacak dedi. Trump Başkan olduğu gün Kongreye gitti, Buradaki diktatörlüğü yıkmaya geldim dedi. BM’de yaptığı konuşmasında Artık küreselleşme bitti,  egemen ulus devletinin yeni bir model bulması lazım dedi. Korona virüs çıktıktan sonra Trump; Görünmeyen (Koronadan bahsetmiyor) bir düşmanla savaşıyoruz. Savaşı biz kazanacağız dedi. 

Korona virüsü çıktıktan sonra bugüne kadar İMF’ye116 ülke borç para alabilmek için müracaat etmiş!” 

***

IMF nedir?

“Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva’dır. IMF'in internet sitesinde bir yazısı yayımlanan Georgieva, IMF olarak, 1 trilyon dolarlık kredilendirme potansiyelimizi üyelerimiz için hazır bekletiyoruz dedi. Uluslararası Para Fonu ya da daha çok bilinen kısaltmasıyla IMF (International Monetary Fund), küresel finansal düzeni takip etmek, borsa, döviz kurları, ödeme planları gibi konularda denetim ve organizasyon yapmak, aynı zamanda teknik ve finansal destek sağlamak gibi görevleri bulunan uluslararası bir organizasyondur. 1944 yılında ABD'nin New Hampshire eyaletindeki Bretton Woods'da kurulan ve 1947'de fiilen çalışmaya başlayan milletlerarası ekonomik meselelerle uğraşan bir teşkilattır. IMF, Küresel para iş birliği, finansal istikrarı sağlamak, uluslararası ticareti kolaylaştırmak, yüksek istihdam ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik ve dünya çapında yoksulluğu azaltmayı teşvik etmek için çalışan, 189 ülkenin üye olduğu organizasyondur. Kuruluşun belirtilen hedeflerinde, ödemeler dengesi ihtiyaçlarını karşılamak için üye ülkelerin mali kaynaklarını kullanılabilir hale getirmek de dahil olmak üzere uluslararası ekonomik iş birliği, uluslararası ticaret, istihdam ve döviz kuru istikrarını teşvik edilmesi olarak tanımlanmaktadır. IMF'nin merkezi ABD'de, Washington'da bulunmaktadır…

IMF'de en fazla oy hakkına sahip, en fazla sermayeyle iştirak eden ülke ABD'dir… Herhangi bir ülke mutlaka hem Milletlerarası Para Fonuna (IMF) ve hem de Dünya Bankası'na (IBRD) bir arada üye olmak durumundadır...” 

***

“Ukrayna İMF’den borç para istedi. Veririz ama tarım alanlarınızın yabancılara satışı için karar çıkartmalısınız dedi. Ukrayna parlamentosu, Uluslararası Para Fonunun (IMF) kredi vermek için şart koştuğu, Avrupa'nın en verimli tarım arazilerinin satışını öngören tasarıyı kabul etti.

Dünyanın en büyük petrol rezervi olan Venezuela İMF’den borç para istemek zorunda kaldı. İMF, önce 5, sonra 20 milyar dolara yakın parayı veririz ama Çin ve Rusya ile olan petrol anlaşmanızı iptal edin. Cep telefonunun kanı-geleceğin madeni olan Koltan madenini bize verin size istediğiniz parayı verelim, dedi. Venezuala bunu kabul etmedi. Bir gün sonra, Dünya virüsle uğraşırken ABD Başkanı Trump, Venezuela Başkanı Madura hakkında tutuklama kararı çıkardı!

Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti Dünyanın %70 Kobalt madenine sahip. Demokratik Kongo Cumhuriyeti IMF’den 2 milyar dolar borç para istedi. IMF, Veririz ama dediler Kobalt maden yataklarını bize teslim ederseniz olur, dedi. 

Afrika ülkesi Gana, IMF’den 2 milyar dolar borç para istedi. IMF, Altın yataklarının kontrolünü bize devrederseniz olur, dedi. Afrika ülkesi Lesotho, IMF’den 1 milyar dolar borç para istedi. IMF, Elmas madenlerini çıkarma hakkını bizim istediğimiz şirketlere devrederseniz olur, dedi!

Korona virüs bu tür pazarlıkları getirdi dünyaya. 116 ülke virüs nedeniyle IMF’nin kapısında borç para almak için sıraya girmiş. Virüs pazarlıkları, milyarlarca dolarlık pazarlık ve yer altı zenginliklerinin masaya yatırıldığı bir ortama dönüşüyor. Dünyada ölümler olurken bunlar konuşuluyor. Nerede? Beyaz Saray’ın dibindeki IMF’de!” Kaynak: 21-28,03.2020 ve 04.04.2020 ahaber yaz-boz programı. Daha teferruatlı bilgi edinmek isteyenler bu programları izleyebilirler.

Yukarıda yazılanlardan ne anlamalıyız? IMF’nin amacının, gerçekten uluslararası ticareti kolaylaştırmak, yüksek istihdam ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik ve dünya çapında yoksulluğu azaltmayı teşvik etmek için çalışan bir organizasyon olduğunu mu?

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.