Su medeniyettir bizim neyimize?

Kuyu projesi ile başvuru yap, belediye kazma kürek veriyor.

Malum Düzce?de bir süre sular kesildi bizim halk isyan noktasına geldi. E bana da malzeme çıktı böylece. Biliyorsunuz belediyeyi bazen savunurum ama bu sefer savunacak bir yanı yok ki birader.

Belediye gün boyu anons etti sular kesilecek belli bir süre diye. Sonra o süre uzadıkça uzadı neticede bilmem kaç gün sonra musluktan ilk su 30 Ağustos saat 19.00?da geldi. 30 Ağustos hepimiz için zafer bayramıdır. Ama bundan böyle Düzceliler için 30 Ağustos?un ayrı bir önemi daha var. 30 Ağustos artık Düzceliler için su ya kavuşma günüdür. Çifte bayramdır Düzce için.

Su onarımı uzadıkça uzadı mübarek. Hakemler bile Fener maçlarını bu kadar uzatmıyor!
Ne demiştik başlıkta Su medeniyettir bizim neyimize. Bu dediğimin yerin 7 kat dibinden, 7 kat üstüne kadar arkasındayım. Arkadaş önce medeniyet bizim neyimize de su diye ağlıyoruz.

Tekerleğin icadından sonra yapılan ilk terminale benzeyen otogarımız var, diğer bir deyişle tarih öncesi terminale sahibiz. Henüz modern çağa gelememişiz, kültür merkezimiz bile yok. Hastalarımızı tarih öncesi çağlarda ki mağara hastaneleri gibi deprem sonrası yapılan prefabrik bir bina da kabul ediyoruz. Bizim vatandaşlar tutturmuş suyumuz yok.

Her şeyimiz tarih öncesi arkadaş. Bu zaman da ne apartmanın musluğundan su akmasını bekliyorsun. Git binanın önüne kuyu kaz. Oradan bidonla taşı evine. He pardon tarih öncesi çağda yaşıyoruz dedik kazma için kepçe lazım diyorsanız belediye kazma kürek yardımı yapıyormuş kuyu projesi ile başvuru yapanlara.

Onu da mı yapamıyorsunuz şehrin göbeğinden Asar Deresi akıyor. Çoluk çocuk gidin, çamaşırı bulaşığı orada yıkayın. Sabun?u da yanınızda getirin gitmişken banyo da yaparsınız.

Bilmem kaç gün abdestsiz gezmekten iyidir. Gerçi teyemmüm de gusül yerine geçiyor zor durumlarda. Belediye de bir daha ki kesinti öncesi şehrin belirli yerlerine kum havuzu yapacakmış, en azından abdestsiz gezmeyelim diye. Çok düşünceli belediyemiz var nedir bu şikâyet arkadaş.

Sonra su medeniyettir bizim neyimize.

Bu kadar medeniyetsizliğin içinde derdimiz su olmuş. Birde laf işitiyoruz vay efendim neden bu kadar kızıyormuşuz su kesintisi için.
Yahu millet tuvalete gidemiyor. Bilmem kaç gündür tutuyor içinde. Patlamasın diye yemeden içmeden kesildiler. Hastaneye giden vatandaşlar, doktorlara içimde bir sıkıntı var diyorlar.

Neyse ki bilmem kaç gün sonra suyu verdiler. Şimdi de belediye kanalizasyon işleri düşünsün. Bu kadar insan aynı anda tuvalete giderse kanalizasyon borusu patlar. Belediye anons yapar tuvalete gitmeyin diye.

Yine bunca vatandaş aynı anda banyo yapsa su yetmez diye korktum ama korktuğum başıma gelmedi.

Neyse bu kadar yeter diyelim. Yetmez ama yeter nokta koyalım.
Ve teşekkür edelim tarih öncesi çağda apartmanlara su veren belediyemize?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.