O para o hesaba yatacak?

Gel birader seninle bir şey konuşacağım. Çocuğun var ve yaşı geldi anaokuluna göndereceksin.

Müdür bey hazretlerinin yanına gidiyorsun. Benim ufaklığı anaokuluna yazdıracağım diyorsun. Muhterem Müdür Bey seni baştan aşağıya bir süzüyor. İçinden ?Ohhh ohh bugünde hasılat sağlam? diye geçirirken ağzından ise ?Ne demek efendim, bizim görevimiz çocukların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak? diyor ve devam ediyor.

?Bizim ana sınıflarımızda şu eğitimler verilmekte, çocuklar şu sosyal aktivitelerin içinde yer almakta. Bu şekilde ilgileniyoruz? falan filan inter milan.

Sonra başlıyor kıvranmaya. Asıl meseleye gelmek o kadar kolay değil tabi. Şekilden şekle giren okul müdürü para isteyecek ama kayıt parası yasak. Cumhurbaşkanı duymasın okul çatısından atar. Kılık kıyafetten indirim uygularsa (İyi hal indirimi meşhurdur. Adam 8 kişiyi öldürsün, takım elbise ile hâkim karşısına geçip, iki güzel kelam eylesin kafadan 10 yıl indirimi kaptı) attığı yere battaniye serer çok yara almasın diye.

Ee bir bahane bulması şart. Tam o sırada okul müdürünün kafa dank eder. Ampuller, yıldızlar dolanır kafada. Bulmuştur. ?Bağış? alacaktır.

Hemen elinize bir banka hesabı tutuşturur ?Efendim şöyle ihtiyacımız var, zor durumdayız? falan da demez ha. Artık onun pençesine yakalanmışsınızdır. ?Verdiğim hesaba 540 TL para yatırmazsanız çocuğunuzun kaydını yapmam? der. Özgüven patlaması yaşar. Birde zorunlu kılar o bağışı. Oturduğu koltuktan sallamak kolay olur ona.

Velinin durumu var mı yok mu umrunda değildir. O para o hesaba yatacak.

Gidip şikayet ederseniz de ?Ben zorunlu kılmadım, isterse yatırsın isterse yatırmasın efendim. Öğrenciler, veliler baş tacımız? der çekilir kenara. Sistem böyle işliyor memlekette.

He durun yahu daha bitmedi. 540 TL?yi hesaba yatırdınız, sonra müdürün sizden bir isteği daha olacak. Aylık 70 TL daha vermenizi isteyecek. Çocuğun masrafları için canım kızmayın hemen.

Bu ara herkes hesap yapıyor. Onun maliyeti ne, bunun maliyeti ne diye. Bir hesapta birlikte yapalım. Diyelim ki anaokuluna 100 öğrenci geldi. Kafadan 54 bin TL para toplanmış olacak. 8 ay boyunca 100 öğrenciden ayda 70 TL daha. Aylık hesaplarsak 7 bin TL. 8 ay da etti mi 56 bin TL. Yani bu okul müdürü sadece anasınıflarından yılda 110 bin TL zorunlu bağış toplanmış oluyor.

Bu çocuklar da çok masraflı oluyor canım. Okulun camını kırıyorlar, duvarlara zarar veriyorlar, masaları çiziyorlar, oyuncakları kırıyorlar bu para az bile. Yoldan geçenden de ?Okulun önünden geçtin ver 540 TL? demek lazım.

Neydi, parasız eğitim, kitaplar masada hazır, sakın kayıt parası vermeyin, zorunlu bağış yasak. Öğrenciler velinimet. Veliler bereket. Allah yardımlarınızı kabul etsin. Başörtülü okula girilmezdi, yasakları kaldırdık. Özürlük geldi. Geldi de ne oldu, adaleti yollarda arayanlar, yolları bize zehir ettiler.

Neyse kitap bedava, tablet bedava, akıllı tahta sınıfta, Bizim oğlan ayakta. Otur Kemal sıfır?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.