Tarafımız belli, safımız sık olsun

Kongre günü gelmiş kapıya dayanmış, son birkaç gün ama muhteremler daha yeni uyanmış olacaklar ki baskın yapar gibi, ilkokul da sınıf başkanlığına aday olur gibi ?Bende, bende, bende? diye, sınıf öğretmenleri yoklama alır gibi ?Buradayım? diyerek adaylıklarını açıklıyorlar.

Sanırsınız ki beden eğitimi dersinde mendil kapmaca oynuyorlar. Köşe kapmacada son bir direk kalmış gibi sarılıyorlar il başkanlığına.

1970?lerde tüp kuyruğunda tanışıp, akşam sohbet etmeye gidenler gibiler. 1980?ler de solcuların sokağından geçerken ?Yaşasın halkların kardeşliği?, ülkücülerin mahalleye gelince ?Ya sev, ya terk et? diyenler gibiler.

Sorsanız ?Erdoğan reisimiz, canımız feda, ne derse o olur, onun yolu yolumuz, davası davamız? derler, şans eseri Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafları paylaşıp ?Reis arkamda? imajı vermeye kalkarlar. Az sonra kafalarına değnek inecek bilmezler. ?Ölürüz yoluna? dedikleri Erdoğan?a rağmen aday olurlar. Sonra ?Demokrasi için? derler.

Mesela bu adayların destekçileri bazen uçuk şeylerde konuşuyorlar. Adaylardan birinin sosyal medya hesabına yorum yapmış destekçilerinden biri. Demiş ki ?Hikmet Keskin seçilirse Düzce?de adam yok diye düşüneceğim ve Merkez Caminin önünde bir kamyon etek dağıtacağım? Adı şanı bende kalsın. Ekran görüntüsünü aldım, itiraz ederse yayınlarım, boş yere silmesin. Şimdi merak ettiğim Keskin seçildikten sonra sözünü tutacak mı? Delikanlı adam sözünü tutar. Tutmazsa hatırlatırız elbet.

Şahsen ben çok merak ediyorum neden bu zamana kadar beklediler? 1 ay önceden adaylıklarını açıklayabilir, güzelce reklamlarını yaparlar, delegeler ile görüşürler ikna etmeye çalışırlardı. Bu olması gerekendi. Bunlar olmaması gerekeni yapıyorlar. Aslında nedeni çok basit. Kongreyi iptal ettirmenin derdindeler. İptal ettiremezler ise kongre saatinde sürpriz adaylarını ortaya çıkaracaklar.

Onlar hep kendilerinin kazanacağını sanıyorlar. Sansınlar. Son kurşunlarını kafalarına sıktılar. Yazık oldu hepsine.

Sahi ya sizler şimdiye kadar neredeydiniz?

Ya kazanamazlar ise? Ne olacak? Erdoğan bunları karşısına alıp ?Selam ben Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, mekânın sahibiyim. Siz benim uç beyime karşı mı geldiniz? diye soracak.

Bizim cenahtan birileri şu anda ellerini açtılar ?aha da Hikmet Keskin seçilemez ise yeni gelen il başkanı buna postayı koyar. Esamesi okunmaz artık. Rezil olur? diye dua etmeye başladılar.

Olsun, en azından birileri gibi gelene ağam, gidene paşam dememiş oluruz.

Tarafımız belli olsun, safımız sık olsun.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.