Ne biz şirinleriz ne sen şirin baba başkan?

Birkaç esnaf cadde açılsın diye feryat figan ediyor. Her fırsatta Başkan Dursun Ay?a durumu izah ediyor, Başkan Ay?da her fırsatta net cevap vermekten kaçınıyor, herkese şirin gözükmek adına ?Öyle yapcaz böyle yapcaz, esnafa sorcaz, halka sorcaz? diyerek geçiştiriyor.

Göreve geldiği zaman da gerek sokakta gerekse sosyal medya da yapılan anketlerde açık ara ?Cadde kapatılsın? dedi vatandaş. Şimdi daha o anketlerin üzerinden bir yıl geçmeden 180 derece dönüş neden?

Yok, her yıl düzenli olarak vatandaşa sorulacaksa, su faturaları için de bir anket yapılsın. Ya da yollar yama mı yoksa asfalt mı olsun diye de bir anket çalışması yapılabilir. ?Parklar halkındır? dedikten sonra yapılan birkaç göz boyamanın ardından bir anket yapılsın. Sorsunlar vatandaşa ?Parklar kimin? diye.

Boş işler bunlar. Cadde kapandı. 1 yıldır alternatif güzergâhlar sorunu çözülmediyse, otopark sorunu çözülmediyse suçlusu vatandaş mı?

Esnaf ?kapansın? diyormuş. Müşteri aracı ile yanaşıyormuş park ediyormuş. Yalanın da bu kadarı! Esnaf dükkânına yürümek zor geliyor diye açılsın diyor. Herkes biliyor ki sadece dükkân sahipleri oraya araçlarını park ediyor, müşteri ikinci sıra park yapıyor. Bu defa yol kapanıyor. Arkadaş memlekette herkes mi balık hafızalı?

Başkan Dursun Ay, hala herkese şirin görünme derdinde. Yerel seçimler öncesi kimse ile ters düşmek istemiyor. Yapacağı çok basit, çıkacak ya ?Yol açılacak? diyecek, ya da ?Vatandaş kapalı kalsın diyor, açılmayacak? diyecek. Tepkisini net bir şekilde ortaya koyacak. Ona olur, buna olur demekle hiçbir şey olmaz.

Esnafa soracağınıza akşamları çoluk çocuk orada yürüyüş yapan vatandaşlara sorun bakalım sonuç ne oluyor. ?Dalgamı geçiyorsunuz, şurada yürüyüş yapıyoruz? diyerek kürekle koştururlar.

İşin komik tarafı kapalı olmasına rağmen araç giriyormuş, motosiklet giriyormuş, vatandaş için tehlikeliymiş. Belediyenin zabıtası armut mu topluyor? Akşama kadar ağaç gölgesinde oturacağına çıksın Caddenin iki başında beklesin, bakalım bir tane araç giriyor mu?

Harbi dalga geçiyorlar vatandaşlarla. Trafiğe kapalıyken vatandaş için tehdit oluşturan araçlar, trafiğe açıldığı zaman araçlar uçarak geçecek sanıyorlar galiba! Teknoloji o kadar ilerledi de bizim mi haberimiz yok!

Ne biz şirinleriz, ne sen şirin baba başkan. Bu işin grisi olmaz. Ya siyahsın ya beyaz. Gri olamazsın ama hem siyah hem beyaz olabilirsin. Giyersin çubukluyu, yere göğe, ağaca, duvara, taşa toprağa Şampiyon Beşiktaş yazarsın?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.