Kira zammı için TÜFE dönemi

Yaklaşık 2 yıldır devam eden kira zammında uygulanan yüzde 25'lik oran devri kapanıyor ancak uzmanlar kiracıları ve ev sahiplerini uyardı. Özellikle uzmanlar 1 Temmuz gecesine hatırlatma yapıldı. Kira sözleşmelerinde yenilenme tarihlerindeki detaya dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasından sonra 1 Temmuz ayı itibaren kira zammında yüzde 25 sınır kalktı. Ev sahipleri ve kiracıların gözü kulağı bu tarihteydi. Temmuz ayıyla beraber kalkan Yüzde 25 kira zammı uygulamasında ise uzmanlar bazı noktalardan bahsetti. 

Kira döneminde 2 yıllık yüzde 25'lik zam oranından sonra yeniden tefe tüfe hesaplamasına geri dönüldü. Ev sahipleri zam oranların da TÜFE oranını kesinlikle aşamayacak.

Kira sözleşmeleri Temmuz 1 itibariyle yenileniyorsa ev sahipleri ve kiracılar buradaki ayrıntıya dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü yüzde 25'lik zam oranı 1 Temmuz gece son bulacak. 1 Temmuz kira sözleşmesi yenilenenler ise yüzde 25'ten yararlanacak.

TÜFE oranına göre uygulanan zamda ise 12 aylık enflasyon baz alınacak. Bu yüzden ev sahipleri de kiracılarda 12 aylık enflasyon miktarını takip etmeleri gerekiyor.

Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz 2004 Çarşamba saat 10:00'da açıklanacak. Ancak şimdilik Mayıs enflasyon hesaplamasında yüzde 65 üzerinden düşünülüyor. Haziran ayı sonrası ise açıklanacak verilere göre zamlar ele alınacak. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.