Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni uygulama bugün itibarıyla devreye girdi. Trafik kazalarının ardından hasar ihbarları artık Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi üzerinden yapılabilecek.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yürütülen eylem planı kapsamında hayata geçirilen Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi hizmet vermeye başladı.
HASAR İHBARI TEK NUMARADAN YAPILACAK
Yeni uygulamayla birlikte trafik kazası yaşayan vatandaşlar, hasar ihbarlarını tek bir telefon numarası üzerinden gerçekleştirebilecek. Araç sahipleri kaza sonrasında Alo 193'ü arayarak hasar ihbarında bulunabilecek.
Sistemle hasar ihbar süreçlerinin vatandaşlar açısından daha kolay ve hızlı hale getirilmesi amaçlanıyor.
TAZMİNAT SÜREÇLERİNİN HIZLANDIRILMASI HEDEFLENİYOR
Alo 193 uygulaması, trafik kazalarının ardından yürütülen hasar ve tazminat süreçlerinin daha hızlı ve etkin şekilde sonuçlandırılmasına yönelik hazırlanan eylem planının bir parçası olarak hayata geçirildi.
Uygulamanın devreye alınması öncesinde SEDDK ile trafik sigortası poliçesi düzenleyen sigorta şirketleri de bir araya geldi. Toplantıda bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilirken, önümüzdeki dönemde uygulanacak tedbirler ele alındı.


