SGK'dan hak sahiplerine 4 önemli destek

SGK'dan hak sahiplerine 4 önemli destek

SGK'dan hak sahiplerine 4 önemli destek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigortalı çalışanların vefatı halinde geride kalan hak sahiplerine ölüm aylığı, cenaze yardımı, evlenme (çeyiz) ödeneği ve ölüm toptan ödemesi olmak üzere dört farklı destek sağlıyor.

SGK Başuzmanı İsa Karataş, ölüm aylığı bağlanabilmesi için genel olarak vefat eden sigortalının en az 1.800 gün prim ödemiş olması gerektiğini, SSK'lılar (4/a) için ise en az 5 yıl sigortalılık ve 900 gün prim şartının uygulanabildiğini belirtti.

Karataş ayrıca, sigortalıyı kasten öldüren, öldürmeye teşebbüs eden veya mirasçılıktan çıkarılmasına neden olan ağır fiilleri işleyen kişilere, kesinleşmiş yargı kararı bulunması halinde ölüm aylığı bağlanmayacağını ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.