Şengüloğlu: “Düzce Kestanesi Marka Haline Geldi”

Şengüloğlu: “Düzce Kestanesi Marka Haline Geldi”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Hamidiye Modern Pazaryerinde kurulan Düzce’nin coğrafi işaretli kuzu kestanesinin sergilendiği kestane pazarını ziyaret etti. Ziyareti sırasında hem pazaryerinin yeni halini inceleyen hem de üreticilerle bir araya gelen Şengüloğlu, pazaryerinin nezih ve temiz bir ortam sunduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. “Başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü olmak üzere, pazaryerinin bu hale gelmesinde emeği olan herkese Allah razı olsun. Pazaryerimiz gayet güzel, tertemiz. Herkes burada pırıl pırıl bir ortamda ürünlerini satma derdinde” dedi.

Düzce kestanesinin Türkiye genelinde bir marka haline geldiğini vurgulayan Şengüloğlu, “Düzce kestanesi, hem lezzeti hem de kalitesiyle ülkemizde aranan bir üründür. Düzce kestanesinin tadı, diğer bölgelerde yetişen kestanelere göre çok daha farklıdır ve bu nedenle Düzce kestane pazarı, kestane tutkunları için önemli bir pazar haline gelmiştir. Özellikle Bursa bölgesinden, kestane şekeri yapmak için buraya gelen alıcılar var” diye konuştu.

Sabahın ilk ışıklarına kadar aktif olan pazaryerinin, özellikle perşembe ve pazar akşamları faaliyette olduğunu belirten Şengüloğlu, “Hem Düzce’deki hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlarımızı Düzce kestanesinin tadına bakmaya davet ediyorum. Herkesi burayı en az bir kere gelip görmeye çağırıyoruz. Ürünlerini satan vatandaşlarımıza da bol kazançlar diliyorum, Rabbim ürünlerini bereketlendirsin inşallah” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.